RAZVEDENI MUŠKARAC SAVJETUJE: PAZITE NA SVOJU ŽENU KAO NA KRALJICU, A EVO I ZBOG ČEGA

Zanimljivosti
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA

Savjeti ovog tek razvedenog muškarca porušiće sve vaše barijere. Učiniće da se ponovo zaljubite u svog supružnika. Ovo je suština braka.

Ne biste inače očekivali da će razvedeni muškarac davati dobre savjete o tome kako treba biti dobar muž, ali ovaj muškarac je prošao kroz dovoljno teškoća da zna za šta je vrijedno boriti se.

Evo njegovih savjeta za brak koje bi volio da su mu rekli ranije:

“Očigledno nijesam stručnjak za veze. Ali postoji nešto u vezi mog razvoda koji se finalizira ove nedjelje što mi daje perspektivu na stvari za koje bih volio da sam ih drugačije učinio… Nakon što sam izgubio ženu koju sam volio i brak od skoro 16 godina, evo savjeta za koje bih volio da mi ih je neko ranije rekao:

1. Nikada nemoj da prestaneš da se udvaraš. Nikada nemoj da prestaneš da izlaziš na sastanke. Nikada nemoj da uzmeš tu ženu zdravo za gotovo. Kada si je pitao da li će se udati za tebe, obećao si da ćeš biti onaj muškarac koji će vladati njenim srcem i žestoko ga štititi. Ovo je najvažnije i najsvetije blago koje će ti ikada biti povjereno. Ona je odabrala tebe. Nikada nemoj to da zaboraviš, i nikada nemoj biti lijen u svojoj ljubavi.

2. Štitite svoje srce. Kao što si obećao da ćeš biti zaštitnik njenog srca, morate čuvati i svoje sa istim oprezom. Volite se potpuno, volite svijet otvoreno, ali postoji posebno mjesto u tvom srcu gdje niko ne smije ući osim tvoje žene. Držite to mjesto uvijek spremno da je primite i pozovete unutra i odbijajte da dopustite bilo kome ili bilo čemu da uđe tu.

3. Zaljubljuj se ponovo i ponovo i ponovo. Stalno ćeš se mijenjati. Nisi ista osoba koja si bio kada ste se vjenčali i za pet godina nećete biti ista osoba koja ste danas. Promjena će doći i u tome morate ponovno odabrati jedno drugo svakodnevno. Ona ne mora ostati sa vama, i ako se ne brinete o njenom srcu, ona može dati to srce nekome drugome ili ga potpuno zatvoriti i možda ga nećete više nikada dobiti nazad. Uvijek se borite da dobijete njenu ljubav kao što ste to činili kad ste joj se udvarali.

4. Uvijek vidite ono najbolje u njoj. Fokusirajte se samo na ono što volite. Ono na što se fokusirate pojačaće se. Ako se usredsredite na ono što vam smeta, samo ćete vidjeti razloge da vam smeta. Ako se usredsredite na ono što volite, bićete obuzeti ljubavlju. Fokusirajte se toliko da više ne vidite ništa osim ljubavi i da znate bez sumnje da ste najsrećniji muškarac na svijetu jer imate ovu ženu za svoju suprugu.

5. Vaš posao nije da je mijenjate ili popravljate… vaš posao je da je volite onakvu kakva je, bez očekivanja da će se ikada promijeniti. I ako se promijeni, volite ono što postane, bilo da je to ono što ste željeli ili nije.

6. Preuzmite potpunu odgovornost za svoje emocije. Nije posao vaše žene da vas čini srećnim i ne može vas napraviti tužnim. Odgovorni ste za pronalaženje vlastite sreće i kroz to vaša radost će se prenijeti na vašu vezu i ljubav.

7. Nikada nemojte okriviti svoju ženu ako ste frustrirani ili ljuti na nju, to se događa jer izaziva nešto u vama. To su vaše emocije i vaša odgovornost. Kada osjetite te emocije, uzmite vremena da se vratite sadašnjosti i pogledate unutar vas i shvatite šta je to u vama što traži da bude izliječeno. Osjetili ste privlačnost prema ovoj ženi jer je ona bila osoba koja je najbolje aktivirala vaše rane iz djetinjstva na najbolniji način da ih možete izliječiti…Kada izliječite sebe, više nećete biti izazvani njom i pitaćete se zašto ste ikada bili.

8. Kada je tužna ili uznemirena, nije vaš posao da je popravite, vaš posao je da je zagrlite i date joj do znanja da je u redu. Neka zna da je čujete i da je ona važna i da ste vi stub na koji se uvijek može nasloniti. Ženski duh je sklon promjeni i emociji kao oluja, njene emocije će dolaziti i odlaziti i ako vi ostanete snažni i ne osuđujete, ona će vam vjerovati i otvoriti vam svoju dušu… Nemojte bježati kada je uzrujana. Ostanite prisutni i snažni i dajte joj do znanja da ne idete nigdje. Slušajte šta u stvari govori iza riječi i emocija.

9. Budite blesavi… ne budite tako ozbiljni. Smejte se. Nasmejte i nju. Smeh čini sve drugo jednostavnijim.

10. Svakodnevno ispunite njenu dušu. Naučite njene jezike ljubavi i specifične načine da se ona osjeća važnom i lijepom. Pitajte je da napravi popis od 10 stvari zbog koji se osjeća voljenom i zapamtite te stvari i neka vam bude prioritet da se svaki dan osjeća kao kraljica.

11. Budite prisutni. Dajte joj ne samo svoje vrijeme, nego i pažnju, vašu pažnju i dušu. Učinite šta god je potrebno da raščistite misli u svojoj glavi, tako da kad ste sa njom – da ste potpuno sa njom. Ponašajte se prema njoj kao da je vaša najdragocenija osoba na svijetu. Što u stvari i jeste.

12. Budite spremni ponovo da je zavodite svojom muževnom prisutnošću, osvojite je svojom snagom. Neka se rastopi u svoju ženstvenu mekoću dok zna da vam može potpuno vjerovati.

13. Nemojte da budete loši… i takođe ne bojte se da budete jedan. Pravićete greške, kao i ona. Pokušajte da to ne budu ogromne greške i učite na njima. Ne morate biti savršeni, samo pokušajte da ne budete previše glupi.

14. Dajte joj prostora. Žena je tako dobra u davanju i davanju i ponekad je morate podsjetiti da odvoji vrijeme za sebe. Ponekad će odletjeti iz gnijezda i naći ono što hrani njenu dušu i ako joj date taj prostor, vratiće se s novim pjesmama za pjevanje… (u redu, malo sam previše poetičan ovdje, ali razumjećete suštinu. Recite joj da uzme vremena za sebe, pogotovo ako imate djecu. Potreban joj je taj prostor da bi se obnovila i ponovno usmjerila i da nađe sebe nakon što se izgubila u posluživanju vas, djece i svijeta.)

15. Budite ranjivi… Budite spremni da dijelite svoje strahove i osjećanja i da priznate svoje greške.

16. Budite u potpunosti transparentni. Ako želite da ima povjerenja, morate biti spremni da dijelite sve… pogotovo one stvari koje ne želite dijeliti. Potrebna je hrabrost da u potpunosti volite, da u potpunosti otvorite srce i pustite je unutra kada ne znate hoće li joj se sviđati ono što nađe… Dio te hrabrosti je dopustiti joj da vas voli u potpunosti, vašu tamu kao i svjetlost. Spustite masku… Ako se osjećate kao da morate nositi masku ispred nje i biti savršeni sve vrijeme, nikada nećete doživjeti potpunu dimenziju onoga kakva ljubav može biti.

17. Nikada nemojte prestati da rastete zajedno. Ustajala bara širi malariju, potok je uvijek svjež i hladan. Nađite zajedničke ciljeve, snove i vizije i radite prema njima.

18. Ne brinite se previše oko novca. Novac je igra, nađite načine da zajedno radite kao tim da bi ste pobijedili. Nikada ne pomaže kada se suigrači svađaju. Pronađite načine kako da uravnotežiti snage obje osobe za pobjedu.

19. Oprostite odmah i fokusirajte se na budućnost radije nego da nosite težinu iz prošlosti. Nemojte dopustiti da vas istorija drži kao taoca. Držanje prošlih grešaka, koje ste napravili ili vi ili ona, jeste poput teškog sidra za vaš brak i sprečavaće vas da napredujete. Oproštaj je sloboda. Odrežite sidro i uvijek izaberite ljubav.

20. Uvijek izaberite ljubav. Uvijek izaberite ljubav. Uvijek izaberite ljubav. Na kraju, ovo je jedini savjet koji vam je potreban. Ako je ovo vodeće načelo, prema kojem odabirete sve izbore, ne postoji ništa što će prijetiti sreći vašeg braka. Ljubav će uvijek izdržati.

Na kraju, brak nije vezan sa srećom zauvijek. Riječ je o radu. I predanosti da ćete rasti zajedno i spremnosti da konstantno ulažete u stvaranje nečega što će izdržati. Kroz taj rad, sreća će doći.

Brak je život i donijeće uspone i padove. Prihvatanje svih ciklusa i učenje kako učiti iz svakog iskustva i voljeti – to će donijeti snagu i perspektivu za daljnje građenje, ciglu po ciglu.

Postoje lekcije koje sam naučio na teži način. Postoje lekcije koje sam naučio prekasno.

Ali ovo su lekcije koje učim i koje sam odlučio nositi naprijed. Istina je da sam volio da budem u braku i kada za to dođe vrijeme, ponovo ću se vjenčati i kada to uradim, gradiću ga sa temelja koji će izdržati svaku oluju i bilo koju količinu vremena.

Ako čitate ovo i nađete mudrost u mom bolu, podijelite to s drugima čija su srca još puna nade. Neki od tih muškaraca su možda poput mene i ovim teško zarađenim lekcijama možda će se nešto probuditi u njemu i naučiće da bude onakav muškarac kakvog je njegova dama čekala.

Žena koja mu je rekla – pristajem i povjerila mu svoj život, čekala je da se taj muškarac pokaže.

Ako čitate ovo i vaš brak nije ono što biste htjeli, preuzmite 100% odgovornosti za vaš dio u braku, bez obzira na vašu suprugu i obavežite se na primjenu ovih lekcija dok još ima vremena.

Muškarci, ovo je vaša prilika: predajte se da budete nevjerovatan partner. Nema većeg izazova, ni veće nagrade. Vaša žena zaslužuje to od vas.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *