Hemoroidi ili ŠULJEVI muče mnoge… Evo kako da umanjite bolove za samo 2 dana!

Zdravlje
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA

Hemoroidi su nešto što muci mnoge, kako muškarce, tako i žene. Obzirom koliko problema donose sa sobom sve osobe bi pod prvo trebale da vode racuna o tome da ih ne dobiju.

Hemoroidi nastaju kada se ne krecemo dovoljno, nego mnogo više vremena provodimo sjedeci. Ukoliko želite na vrijeme da djelujete i sprijecite njihovu pojavu, onda trebate da pocnete više kretati se.
Cak nije preporucljivo ni da mnogo ležite, što u suštini znaci da je samo šetnja i kretanje preporucljivo.
Ujedno morate da znate da ishrana ima veliki ucinak kada je u pitanju razvoj hemoroida, jer trbelai biste poceti da uzimate namirnice koje u sebi imaju mnogo vlakana.

Pocnite izbjegavati hranu koja je previše zacinjena, a pocnite da uzimate povrce u vecim kolicinama, kefir, razne vrste žitarica. Ukoliko dode do uznapredovanja ovog oboljenja, jedino rješenje koje imate jeste odlazak ljekaru.

Medutim, od prirodnih preparata najbolje može da vam pomogne kantarionovo ulje, koej trebate samo da nanesete na hemoroide. Cak vam može pomoci i krompir.

Uzmite prompir, ogulite i isjecite na štapice. Jedan štapic gurnite u anus i ostavite da djeluje. Poslije nekoliko puta primjene primjetiti cete da vam pomaže i hemoroidi se povlace.

Prirodni lijekovi su mnogo bolji i trebate njih sve cešce koristiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *